Veckans lista – v.38

Veckans lista – v.38

Något som jag gjort denna veckan som var planerat :
Jag var hos optikern i tisdags. Liksom tandläkaren, så har jag min optiker i Alingsås. Var nog 2 -2,5 år sedan jag gjorde en synundersökning senast. Har kommit massor i emellan, bland annat en graviditet. Som jag misstänkt så har jag helt fel styrka på mina nuvarande glasögon så jag behöver nya. Funderar på att gå tillbaka till linser, nu när lillkillen viftar och klämmer på allt så lever glasögonen farligt. Vilket har resulterat i att jag ofta tar av mig dem och sen går utan. Skulle få ett par provlinser hemskickade så jag kan prova och fundera lite.

Som inte var plannerat:
Planerat namngivelse. Vi hade inte tänkt ha någon namngivelse, efter diskussioner fram och tillbaka om både dop och namngivelse bestämde vi oss redan innan lillkillen kom att vi inte skulle ha något. Men nu är det så många som frågat efter det och vi kände att för nästa barn får vi nog ha namngivelse. Då kände jag att det blir konstigt att ha det för eventuellt kommande barn om vi inte haft det för lillkillen. Jag skulle känna mig jätte dum i så fall. Så efter att ha funderat på det ett tag bestämde vi oss för att ha en namngivelse. Så i veckan har jag planerat datum, plats och lite smått och gott.

Ett tips från veckan OCH Veckans mysigaste :
Babysim. I onsdags var första gången på babysimmet för lillkillen. Vi gick hela familjen. Lillkillen var i extas, han tyckte det var jätteroligt. Det tyckte mamma och pappa också. Dock var han inte riktigt lika förtjust i själva duschandet. Han hade lite svårt att förstå det där med att inte titta på vattnet när man får det i ansiktet. Men ingen skrik och panik i alla fall. I basängen sprattlade han som tusan, skvätte vatten på mamma och pappa och åt på varenda leksak som flöt förbi. Så fort vi satte oss i bilen och skulle åka hem total deckade han. Helt utslagen. Babysimmet blir helt klart en fast punkt i veckoschemat från och med nu.

Veckans upptäckt:
Flying tiger. Var som sagt i Alingsås i tisdags och då blev det en snabbfika med en vän. Hon visade en häftig “att göra” lista som hon köpt på flying tiger i stan. Jag hade aldrig hört talas om denna butik så efter fikan tog jag mig en sväng dit. HERRE MIN GUD. Jag var i himmelriket. Hur kan jag ha missat denna fantastiska butikskedja?! Det är helt klart min nya favoritbutik! Köpte bara lite småpyssel denna gång men får nog börja sätta undan pengar specifikt för denna butik. Jag ville ha, i stortsett hela butiken! Butikerna finns lite runt om i landet så om ni har möjlighet, TA ER DIT!

Veckans aj:
Återigen, min tand. Men i tisdags var jag ju hos tandläkaren och de trollade bort min tandvärk. Ingen rotfyllning gjordes denna gången utan man “förberedde” bara, borrade ur tanden och la ett tillfälligt “plåster” på den. I onsdags var första dagen på länge jag inte vaknade av mördande smärta. Nu är jag bara lite öm om jag biter rakt på tanden, annars är jag helt smärtfri. Halleluja.

Nästa veckas planer:
Blir nog en ganska lugn vecka. Blir kalas för lillkillens kusiner till helgen. Lite aktiviteter på öppna förskolan och en till vända med Lindex babyshower på fredag. Annars inga större planer. Ska försöka få ut inbjudningarna till namngivelsen och fixa det sista inför den. Tobias börjar senare på jobbet denna vecka så han har sagt att han ska ta morgonmatningarna, haha, får se hur det går. Han brukar sova som en stock när lillkillen börjar skrika efter frukost. Men men, kanske jag kan få någon sovmorgon i alla fall.

Veckans betyg:
Denna vecka får 4,5 av 5. Har varit en toppen vecka med massa nya roliga saker och upptäckter. Dock har jag varit helt galet trött, trots att jag sovit relativt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.