Veckans lista – v.37

Veckans lista – v.37

Något som jag gjort denna veckan som var planerat :
Var på familjegruppen på öppna förskolan i onsdags. Som jag skrivit i tidigare inlägg så var det en fullträff. Längtar lite till nästa träff redan. Var väldigt skönt att få komma ut och göra något nytt.

Som inte var plannerat:
Har inte direkt gjort något oplanerat. Skulle väl i så fall vara dagens lilla besök hos C i Vänersborg. Han ringde Tobias och ville ha bärhjälp så vi åkte iväg hela familjen. Vi drack kaffe, tjötade och tittade på massa intressanta Youtube-klipp. Sen blev det en sväng till Donken, det är ju trots allt söndag.

Ett tips från veckan:
Klorin! Jag älskar KLORIN! Nej men helt seriöst, klorin räddade nog min vecka. Som jag nämnt tidigare så har en av våra katter åkt på urinvägsinfektion vilket har resulterat i okontrollerat kissande överallt. Som tur är har det nu begränsats till badrummet så jag slipper städa hela huset varje dag. Sen är det ju så att även om man tycker att man städat, torkat, svabbat och sanerat en kissfläck så känner katten ändå av lukt eller något så då kissar den gärna där igen. Detta har resulterat i att det varit kisspölar på toalett varenda gång man gått in där. Vissa dagar, när jag har vaknat på morgonen har jag börjat gråta för att jag är så trött på det. Men, så fick jag tummen ur och köpte klorin. Det gjorde susen. Visst sker det fortfarande olyckor på grund av urinvägsinfektionen men antalet kisspölar har minskar drastiskt.

Veckans upptäckt:
h3h3Productions på youtube. På vårat besök i Vänersborg idag blev jag introducerad till denna duo genom detta klipp. Killen i videon är ju GRYM. Tack C för introduktionen!

Veckans aj:
Min tand! Har skrivit tidigare om min tand som bråkat. Nu bråkar den ännu mer. Senast jag var hos tandläkaren provade de att “bara” laga den och avvakta med rotfyllningen. Det hjälpte i typ två dagar. Sen fick jag avboka nästa tid på grund av att jag var superförkyld. Den här veckan har det verkligen eskalerat. Jag har gått på alvedon och ipren konstant och nu i helgen räckte inte ens det. Har fått gå över på Diklofenak, vilket hjälper i ca 3 timmar. Som tur är har jag tid hos tandläkaren på tisdag. Frågan är bara om jag kan stå ut så länge…

Veckans mysigaste:
Helt klart mysstunden nu i eftermiddags. Vi hade precis ätit och lillkillen hade precis fått äta lite morot (vilket resulterat i att han har oranga fläckar i hela ansiktet, och på pyjamasen). Vi satt alla tre i soffan och tittade på SOA när Alma kom och hoppade upp. Lillkillen satt i Tobias knä, vilket vanligtvis är Almas plats. Alma tyckte att hon också kunde få plats där så hon kröp ihop bredvid lillkillen och började kela med honom. Såååå mysigt.

Veckans köp:
Måste vara skötväskan för 10 kr. Fick tips från svägerskan att Beginners i Trollhättan sålde skötväskor för 10 kr till deras Facebook-kunder. Ordinarie pris var 350 kr så det var ett ganska sjyst erbjudande. Vi köpte två, en till oss och en till ett par kompisar som snart ska få tillökning. Skötväskan är helt OK, fick med skötunderlägg, fästen till vagnen och förvaringspåse. Det enda som var lite negativt var att dragkedjorna var lite tröga, men det kan ha att göra med att den var oanvänd.

Nästa veckas planer:
Tandläkaren, som jag längtar. Babysim och babyrytmik för lillkillen. Sen ska jag försöka hinna med att rensa min garderob, vilket verkligen behövs.

Veckans betyg:
Denna vecka får nog 3,5 av 5. Det som dragit ner veckan har helt klart varit tandvärken och kisspölarna på toaletten. Men i det stora hela har det varit en bra vecka, många mysiga stunder och många skratt. Ett riktigt lyft från förra veckan!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.