Veckan som gått

Veckan som gått

Lite summering av veckan som gått.

Något som jag gjort denna veckan som var planerat :

Vi var på BVC i tisdags. Lillkillen växer så det knakar. 8 kg och 67,5 cm är han uppe i nu. Storleksmässigt ligger vi på 62,68 i kläder. Själv märker man ju växandet på kläderna eftersom man ser honom varje dag. Han har även växt ur sin badbalja, så nu är det stora badkaret som gäller. Vilket är lite omständigt eftersom han inte sitter jättebra på egen hand än. Även liggdelen till vagnen börjar bli trång. Sträcker han på sig slår han i både huvud och fötter. Så vi har provat sittdelen, den funkar men är inte optimal än. Idag fick vi köpa regnskydd eftersom det vi fick med vagnen enbart passar på liggdelen. Vi har ju en Britax Smile 2 men deras regnskydd har urkass ventilation så nu köpte vi ett regnskydd från Emmaljunga med bättre ventilation som tydligen ska passa även vår vagn.

Som inte var planerat:

I tisdags var vi även hos veterinären med Sprajt. Han har haft kisseriproblem. Det började för ett tag sedan men har sen eskalerat så nu var det verkligen dags att söka veterinärvård. Det började med att han kissade på Tobias, sen har han allt oftare kissat på andra ställen än lådan. Då Alma i perioder får sånna ryck reflekterade vi inte mer över det men när Sprajt började dra sig undan och verkade ha ont förstod vi att något var tokigt. Veterinären konstaterade urinvägsinfektion orsakad av stress. Tydligen är det vanligt att katter får urinvägsinfektion när det sker förändringar i tillvaron. Kan bero på saker som flytt, renoveringar, nya familjemedlemmar osv. Då lillkillen fick följa med till veterinären var det för veterinären ganska uppenbart vad som låg bakom stressen. Så vi blev hemskickade med antibiotika samt uppmaning till sambon (som är Sprajts idol) att spendera mer kvalitetstid med Sprajt.

Ett tips från veckan:

Vet inte om detta är ett tips egentligen, är nog inte någon nyhet men. Att beställa varor till butik istället för att få dem hemskickade. Förra veckan var jag med på Lindex Babyshower online. Vid betalningen valde jag frakt alternativet att hämta i butik. Det var gratis och praktiskt då butiken ligger vid sambons jobb. Jag vet inte, men alla onlinebutiker som även har fysiska butiker borde verkligen erbjuda detta alternativet. Jag kommer i alla fall använda mig av det i fortsättningen.

Veckans upptäckt:

Att man tydligen ska sätta plastpåsen på cykelsadel INNAN det börjar regna. Jag har alltid haft med mig en plastpåse som jag satt på cykelsadeln när den är blöt och jag ska cykla. Efter lördagens besök i Rödene vet jag nu att man tydligen ska sätta plastpåsen på sadeln när man går av cykeln innan det börjar regna. I förebyggande syfte liksom. Min motfråga är dock, vad gör man om man inte vet att det ska börja regna? Ska jag alltid sätta plastpåse på cykelsadeln när jag parkerar den ifall det börjar regna? Eller vad gör man om plastpåsen blåser av medan det regnar? Nja, jag vet inte, vid närmare eftertanke tror jag att denna nya upptäckt inte är så himla bra ändå.

Veckans aj:

Mina lår. När lillkillen ska sova tycker han om att ligga på sidan vänd mot en själv som också ligger på sidan, så man ligger ansikte mot ansikte. Våran lilla busunge tycker inte om att ligga stilla utan sprattlar och sparkar med benen konstant. Så vid läggdags får låren sig en rejäl omgång vilket nu har resulterat i massa små smärtsamma blåmärken på mina lår.

Veckans känsla:

Frustration. Jag har varit väldigt frustrerad denna veckan. Det hela började nog i måndags med att jag tittade på Fuskbyggarna följt av en politikerdebatt på nyheterna. Jag var så upprörd att jag nästan exploderade. Sen har det bara eskalerat. Sprajt har kissat överallt. Jag har inte gjort annat än torkat golv denna veckan. Ibland har det bara hunnit gå 15 minuter mellan “olyckorna”. Jag vet att det är synd om honom men det tär verkligen på nerverna. Idag kom sista rycket, när vi kom hem från svärföräldrarna nu på kvällskvisten och skulle parkera bilen. Vi bor i en förening där den som anla parkeringarna var helt bakom flötet, det finns inte ens parkeringar så det täcker halva antalet bostäder. Att vi dessutom bor i en förening där folk trots den välkända bristen på parkeringar ställer sina firmabilar på privatparkeringarna. Det står nästan fler firmabilar än vanliga bilar parkerade här. Dessutom vet jag att flera av dem som kör firma bilarna dessutom har även sina andra bilar parkerade här. Och som om inte det var nog, 5% av de som äger ett garage parkerar sin bil där. Övriga 95% fyller garaget med skit och ställer bilarna på parkeringarna, trots uppmaningar från styrelsen om annat. Mitt emot vårt område finns det gott om parkering på en skola men alla är så jävla lata så de orkar inte gå de extra 2 minuterna. Jag har inga problem att parkera på skolan i vanliga fall. Men kommer du med barnvagn och massa kassar i ösregnet och går förbi firmabilar och andra garagebilar blir man förbannad. Idag, var det dessutom en idiot som hade parkerat ett släp på en parkering. Jag blir så jävla förbannad.

Förlåt för det grova språket men jag är så less på människor som inte tänker längre än näsan räcker och inte tänker på andra än sig själva.

Veckans frukost:

Gröt. Lillkillen har börjat äta gröt på morgonen. Självklart inte samma gröt som vi äter utan MinGröt från Nestlé. Han älskar det. Han “mmm:ar” hela tiden och slänger sig fram efter skeden.

Veckans magi:

Att bada lillkillen. Han älskar att bada. Han blir så lycklig när man sätter ner honom i sin badbalja. Han får världens största leende och skrattar högt. Han älskar att sprattla i vattnet och har upptäckt att man kan skvätta vatten, vilket är väldigt roligt, framförallt om det kommer på mamma. Han vill inte gå upp, så fort man börjar lyfta upp honom får han sin bekymrade min. Helt klart en av veckans höjdpunkter.

Veckans betyg:

Jadu, denna veckan får ett ganska lågt betyg. Mest med tanke på hur frustrerad jag varit. Den har helt klart haft sina höjdpunkter men det som slingrar sig kvar är ju den förbenade frustrationen. Dessutom har det varit dåligt väder vilket inte är någon höjdare när man bör vara ute med lillkillen minst 1 timme om dagen. Så, på en skala från 1 till 5 får denna veckan 1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.